INJUSTÍCIES I PRESES DE PÈL

Hi ha dues coses a la vida que no suporto, detesto i em fan bullir la sang: les mentides i les injustícies. Doncs bé, aquesta setmana m’he assabentat d’una injustícia tan gran que no només m’ha fet bullir la sang, sinó que a més m’ha provocat autèntica ràbia.

Resulta que l’Institut Català de la Salut ha obert un expedient sancionador al meu metge de família (dic meu, perquè així ho sento, com tants d’altres ciutadans de Balsareny). Pel que he pogut llegir (i reconec que no he consultat les fonts directes implicades en el cas), el doctor Josep Cañellas ha comès una irregularitat (no sé si és exactament aquesta la paraula que s’ha d’utilitzar) perquè visitava alguns dels seus pacients que tenen mútua privada al consultori municipal de Balsareny. Fins ara, aquesta pràctica estava permesa, però es veu que, de cop i volta, el Departament de Salut ha canviat les normes i, sense avisar ningú, ha decidit fer rodar caps així, com qui no vol la cosa…

No sé si la decisió és ferma o encara falta algun tràmit, però si és així, si han suspès al Dr. Cañellas de sou i feina per haver comès aquesta “il·legalitat”, certament, que s’ho facin mirar. I ara donaré uns quants motius pels quals aquesta decisió em sembla una autèntica INJUSTÍCIA I UNA PRESA DE PÈL. Perquè està clar que han fet servir aquesta excusa per “carregar-se” un metge que, com molts d’altres, no combrega amb les directrius actuals del departament, perquè és un FERM DEFENSOR DE LA SANITAT PÚBLICA, COM AIXÍ HA DE SER:

1. No conec cap metge tan implicat en la seva feina com el Dr. Cañellas. Un professional de l’alçada d’un campanar que es preocupa pels seus pacients, tal i com ha de ser.

2. Un metge que fa més hores que un rellotge (i això es veu que molesta) per assegurar-se que tots i cada un dels seus pacients estan ben atesos.

3. Un metge que no només recepta medicaments, també s’esforça perquè els seus pacients entenguin què els hi passa i siguin capaços de lluitar ells mateixos per trobar-se millor. I d’això se’n diu curar en tots els sentits.

4. Un metge implicat amb el poble i amb la gent del poble.

5. Un metge esportista, que dóna exemple als ciutadans i que encoratja tothom a portar una vida sana.

6. Un metge que, sigui l’hora que sigui, si algun pacient el reclama, agafa la seva maleta i es presenta a casa a veure què passa. Encara recordo quan els meus avis vivien. La meva àvia Sara (carregada de dolors i problemes, però tots ben controlats mèdicament parlant) insistia en què es trobava malament, trucàvem al Dr. Cañellas i tan sols la seva presència a casa, compartint una estona amb ella, la curava. No li canviava la medicació, tampoc l’examinava perquè ja sabia què tenia, només es limitava a escoltar-la…

Tot això, i moltes coses més que segurament em deixo, són les que, al cap i a la fi, descriuen el que seria UN BON METGE DE FAMÍLIA. Un terme que no ens hem inventat nosaltres, així és com l’ICS determina el metge de capçalera de tota la vida. I és que, la pròpia paraula ho diu: METGE DE FAMÍLIA, el més proper.

Dit això… Es pot saber què collons (perdó per la paraula, però em surt de l’ànima) ha fet el Dr.Cañellas perquè l’acomiadin, el suspenguin de sou i feina, li obrin un expedient o què sé jo?? Va home, va! Senyors polítics, si us plau, aprenguin dels bons professionals, que falta els fa. Que no veuen que estan fent el ridícul? Estem farts de decisions absurdes, de protocols estúpids, de retallades indecents i de que ens prenguin el pèl. Aquí, si algú ha de plegar, no és pas el que està treballant en un consultori mèdic, més aviat es tracta dels que estan en un despatx prenent decisions de les quals no en tenen ni la més remota idea. Així que… Els convido a reflexionar, replantejar-se la seva feina i rectificar. Si no ho saben fer, pleguin. Marxin. Gràcies.

Anuncis

4 thoughts on “INJUSTÍCIES I PRESES DE PÈL

  1. Molt bona defensa d’un professional excel·lent i d’una persona íntegra, generosa i compromesa amb la sanitat pública, amb els seus pacients i amb el seu poble d’adopció. Gràcies.

  2. Moltes gràcies pels teus comentaris Ramon. Només m’he limitat a explicar el que sento davant d’aquest i altres casos similars.

  3. Amb aquest expedient, l’ICS ha provocat la indignació popular, perquè han escollit com a víctima la persona més bona que podien trobar. Crec que poques poblacions de Catalunya poden presumir de tenir una atenció mèdica pública de tanta qualitat com la que ens donen els metges del nostre CAP, inclòs el doctor Cañellas, que ara rep l’agraïment i el suport de la gent del poble davant la incomprensió i la injustícia dels seus superiors. Realment vergonyós.
    Moltes gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s